niedziela, 12 lipca 2015

Izaura

Trudność: ***

Czas: ok.1.30 h

Składniki:
Na Ciasto
1,5 szklanki mąki
1,5 szklanki cukru
3 łyżki kakao
200g margaryny
3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 torebeczka cukru waniliowego
4 jajka
5 łyżek wody
Na Masę
50-70 dag sera białego
4 jajka
1 szklanka cukru
100g masła
wiórki kokosowe (ilość według uznania)
                                                                  Sposób przygotowania:
1. Margarynę, cukier, kakao, wodę, i cukier waniliowy gotuj przez 5 min. Po ostudzeniu dodaj żółtka i wymieszaj. Gdy masa będzie jednolita odlać pół szklanki. Do reszty dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Ubij białka na pianę i dodaj do ciasta.
2. Powstałą masę wlej do formy. Zgnieć ser w maszynce i połącz z pozostałymi składnikami przeznaczonymi na masę. Utrzyj na gładką masę. Wyłóż na ciasto.
3. Ciasto piec przez godzinę w piecu nagrzanym do 200st.C . Polać odlaną wcześniej masą i posypać wiórkami kokosowymi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz