środa, 15 lipca 2015

Snickers

Trudność: **

Czas: ok.30-45 min.(+3 dni w lodówce)

Składniki:
Na Ciasto
500g mąki
20dag cukru (mała szklanka)
20dag masła
2 jajka
2 łyżki miodu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Na Krem
1 opakowanie masy karpatkowej
   (w proszku)
200g masła
0,5l mleka
Na Masę Orzechową
30dag orzechów włoskich
12dag masła
10dag cukru
2 łyżki miodu
                                                       Sposób przygotowania:
1. Miód, masło i cukier podgrzać. Dodać pozostałe składniki przeznaczone na ciasto. Ciasto podzielić na dwie części. Pierwszą część ciasta wyłożyć na blachę i piec ok. 15-20 min.
2. Na drugą blachę rozłożyć pozostałe ciasto, szybko rozsmarować ciepłą usmażoną masę orzechową i piec ok.15-20 min.
3. Miód, cukier, masło roztopić w rondelku dodać orzechy, podsmażyć, ciągle mieszać, aż do uzyskania lekko karmelowego koloru.
4. Na drugą część ciasta rozsmarować krem karpatkowy i przykryć pierwszą częścią ciasta.
   (Ciasto musi stać w lodówce 3 dni)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz