Czas: ok.10-15 min.
Składniki:
300g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
50g cukru pudru
paczka cukru waniliowego
1 jajko
150g masła (lub margaryny)
Sposób przygotowania:
1. Przesiać mąkę. Dodaj proszek do pieczenia i przesiany cukier puder wraz z cukrem waniliowym. Wbij jajko. Dodaj masło lub margarynę. Zagnieć ciasto, wstaw do lodówki.
2. Po 20 minutach rozwałkuj ciasto na grubość ok.3mm . Wytnij ciastka. Ułóż ciasteczka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 180-190st.C przez ok. 10 min. Po upieczeniu posyp ciastka pudrem.
Rada: Do wycięcia ciastek zamiast foremek możesz użyć np: małego kieliszka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz