Czas: ok.50 min.
Składniki:
50g masła
3 tabliczki gorzkiej czekolady (300g)
4 łyżeczki kakao
2 szklanki cukru pudru (400g)
6 jaj
1 i 1/5 szklanki mąki (200g)
2 szczypty soli
bułka tarta do formy
Na Polewę:
2/3 tabliczki gorzkiej czekolady
1/4 szklanki śmietanki 30%
Sposób przygotowania:
1. Masło włóż do rondelka i rozpuść razem z połamaną czekoladą w kąpieli wodnej.
2. Do miski wlej przestudzoną masę, dodaj kakao i cukier puder.
3. Wszystko razem wymieszaj mikserem.
4. Do masy dodawaj partiami, ciągle mieszając, jaja i mąkę.
5. Ciasto przełóż do wysmarowanej Kasią i wysypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 24 cm.
6. Piecz około 35 minut w 180 st. C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz