sobota, 11 lipca 2015

Brownie

Trudność: **

Czas: ok.50 min.

Składniki:
50g masła
3 tabliczki gorzkiej czekolady (300g)
4 łyżeczki kakao
2 szklanki cukru pudru (400g)
6 jaj
1 i 1/5 szklanki mąki (200g)
2 szczypty soli
bułka tarta do formy
Na Polewę:
2/3 tabliczki gorzkiej czekolady
1/4 szklanki śmietanki 30%
                                                                     Sposób przygotowania:
1. Masło włóż do rondelka i rozpuść razem z połamaną czekoladą w kąpieli wodnej.

2. Do miski wlej przestudzoną masę, dodaj kakao i cukier puder.

3. Wszystko razem wymieszaj mikserem.

4. Do masy dodawaj partiami, ciągle mieszając, jaja i mąkę.

5. Ciasto przełóż do wysmarowanej Kasią i wysypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 24 cm.

6. Piecz około 35 minut w 180 st. C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz